Sky Laser Online
Firmast  ·  Avaleht  ·  Üritused  ·  IAB  ·  Lingid  ·  Kontakt  ·  Õppekorralduse alused  ·  Kvaliteedi tagamise alused  

Eesti keeles   Vene keeles
 Leht pealeheks
 Lisa lemmikutesse (favorites)
 
  IAB
  IAB
· Mis on IAB?
· Õppimine IAB programmi järgi
· IAB koduleht
· IAB Venemaal
  IAS-IFRS
· Standartide loetelu vene keeles
· Standardid IAS inglise keeles
· IAS-IFRS standardid eesti keeles




IE 6.0 - Soovitav version Internet Explorer

Sky Laser Advertising Group Kursused

Finantsarvestus. Esimese astme finantsist

    
Loengute programm põhineb valdkondadevahelise ülesande üksikasjalikul analüüsil koos majandusaastaaruande koostamisega.


    
13 loengud – 4 akadeemilist tundi iga loeng. Kokku – 52 akadeemilist tundi


    Kursuse programmi väljatöötamisel arvestati Eestis kehtivate kutsestandardite nõudeid (Tased 1-4, Tase 5 elementidega) ning mikro- ja väikeettevõtete töökorralduse eripära, nimelt Tase 4+. Lisaks teooriale on programm täis praktilisi ülesandeid, mis aitavad omandatud teadmisi kinnistada.

    Koolituse eesmärk: anda ülevaade finantsarvestust, maksustamist reguleerivatest määrustest ja võimalusest neid igapäevatöös kasutada mikro- ja väikestel ettevõttetel.

    Sihtgrupp: kursuse programm on mõeldud mitte ainult neile, kes on hakanud seda ametit esmakordselt õppima, aga ka neile, kes soovivad oma kvalifikatsiooni tõsta ja oma võimeid laiendada (näiteks väikeettevõtete juhid)

    Koolituse lõppemisel kuulaja:
    - omab põhiliste finantsarvestuse arvestusmeetodeid;
    - koostab ja tutvustab peamisi maksudeklaratsioone;
    - koostab ja esitab väikeettevõtte majandusaasta aruande.

Loengute programm
1. loengFinantsarvestussüsteem: õigus (üldine juriidiline, maksunduslik, äriline aspekt), majandus, raamatupidamine, tehnoloogiline aspekt. Finantsarvestuse kontseptsioon Eestis: olevik ja arengu suund. Finantsarvestussüsteemi õiguslik struktuur on raamatupidamise seadus, EV finantsarvestuse juhendid / RTJ /, samuti rahvusvahelised standardid / SME IFRS - IAS-IFRS /. Euroopa Liidu direktiivid EL ja ER finantsarvestuse, auditeerimise ja aruandluse kohta.
2. loengIsikute liigid Eesti Vabariigi tsiviil- ja äriõiguses, rakendades äritegevusele. Peamised lepinguliigid Eesti Vabariigi võlaõiguses. Äritehing finantarvestuses on konto ja kanne. Kontoplaan. Tehingute liigid, tehingute vormistamine. Elementaarsete kannete koostamise ülesanne bilanssi ja kasumiaruanne koostamiseks.
3. loengElementaarsed majandustsüklid ja nende kajastamine finantsarvestuses. Finantsarvestuse aruandluse peamiste dokumentidena on bilanss ja kasumiaruanne. Elementaarsete äritehingute põhjal bilansi ja kasumiaruande koostamise ülesanne ajakiri-pearaamat formaadis.
4. loengBilanss kui aruandlusdokument ettevõtte varalisest seisundist konkreetsel ajahetkel. Varade ja kohustuste bilansi struktuur ja sisu. Kasumiaruanne kui aruandlusdokument ettevõtte teatud perioodi tulemuste kohta. Tulude ja kulude struktuur ja sisu. Maksed, kulutused ja kulumid ja nende erinevus kuludest. Aruande skeemid 1 ja 2: sarnasused ja erinevused.
5. loengEsmased finantsarvestusedokumendid. Reguleeriv raamistik. Põhidokumendi kohustuslikud ja võimalikud üksikasjad. Põhidokumentide tüübid, sortimine ja rühmitamine. Põhidokumentide täitmine. Dokumentidehalduse mõiste.
6. loengTöötamise registreerimine. Palk: arvutamine, arvestamine ja maksmine. Palgafondimaksud. Töösuhteid reguleerivad põhilised õigusaktid. Palkade arvutamise ja maksmise ülesanne. Puhkuste reservi loomine, puhkusetasu arvestamine ja maksmine.
7. loengEV maksustamisstruktuur: seadused, Vabariigi Valitsuse ja Ministeeriumite määrused, nende seos. Peamiste olemasolevate maksustamisseisundite loetelu. Ravikindlustuse hüvitise arvutamine ja maksmine. Erisoodustused. Isiklike autode kasutamise eest makstav hüvitis. Reisi- ja reisikulude hüvitamine. Keskmise töötasu arvutamine. Palgamaksude ülekandmine, aruandlusvormide, tähtaegade ja aadresside täitmine. Palgaarvestus ja palgaarvestuse registrid.
8. loengRealiseerimine (müügitulu ja muu äritulu): esinemise hetk, suurusjärk, kasumiaruandes kajastamine. Realiseerimise ja käive ulatuse määramise ülesanne käibemaksuseaduse tähenduses. Käibemaksu aruandlus. Käibemaksudeklaratsiooni ja kasumiaruande täitmise ülesanne.
9. loengVarud, madal väärtus ja peamised varad: erinevuste kriteeriumid. Amortisatsioon. Arvestusliku amortisatsiooni meetodid. Põhivara register. Amortisatsiooni suuruse määramise ülesanne. Immateriaalne põhivara. Amortisatsiooni meetodid. Varude maksumuse määramine ja varude hindamine. Liisingu mõiste, kapitalirent ja kasutusrent.
10. loengKohustused ja omakapital: nendega seotud struktuur ja peamised äritegevused. Aktsiakapitali muutmine, dividendide väljakuulutamine ja väljamaksmine ning nende maksustamine. Finantsinstrumentide mõiste. Ülesanne lahendamine käibe-saldo andmiku koostamisega, kui kõige leevitatud pearaamat.
11. loengFinantsarvestussüsteemid, kohustuslikud süsteeminõuded. Süsteemi kujundamise põhimõtted. Logid ja protseduurid. Finantsandmete arvutitöötluse põhimõte. Konkreetse ettevõtte finantsarvestuse sise-eeskirjad: struktuur, sisu, kujundus. Juhtimisarvestuse mõiste ja selle seos ja erinevus finantsarvestusega.
12. loengMajandusaastaaruande struktuur. Koostamise kord. Projekteerimisnõuded, asukohad ja tähtajad. Mikro- ja väikeettevõtete taksonoomia majandusaastaaruande näited. Bilansi, kasumiaruande ja taotluste koostamine konkreetses näites taksonoomias.
13. loengErinevat tüüpi ettevõtluse finantsarvestuse põhijooned: kaubandus, vahendus, tootmine, ehitus. Suhted maksuhalduriga, raamatupidaja ja juhatuse juriidiline vastutus. Suured rikkumised ja vead. Finantsaruandluse elementaarne finantsanalüüs, tulenevalt huvitatud kasutajate rühmast.


    Hindamise kriteeriumid: lõpetamise eelduseks on osalemine vähemalt 80%-l klassitoimingutest ja kogu praktilise töö täitmine. Lõpetamise tingimuste täitmisel väljastatakse SERTIFIKAAT.


    Lektor: Ettevõtte "Talros-Audiit" juhataja hr. Robert Hirvi, üle 20-aastane õpetamise kogemus

    Kursuse algus: 9. märtsil 2021 aastal, 17.00-20.00

    Toimumiskoht: Toompuiestee 17A, 2. korrus, Tallinn 10137

    Õppekeskkonna kirjeldus: Õppetöö toimub koolituse läbiviimiseks sobivas ruumis, mis on varustatud vajaliku õppetehnikaga ja vastab tervisekaitse- ja ohutusnõuetele.

    Kursuse maksumus: 380 eurot + km.

    NB! SKY LASER ADVERTISING GROUP on Eesti Töötukassa ametlik koostööpartner

Ajakava
Märts9, 12, 16, 19, 23, 26, 30
Aprill2, 6, 9, 13, 16, 20


    Registreerimine ja täpsem info telefonidel: 6 207 558, 6 207 560 või e-posti teel info@skylaser.ee.


  Üritused
· Õppekorralduse alused
· Kvaliteedi tagamise alused
· Seminarid
· Kursused
  Kontakt
· Kontakt andmed
  Muu
· Raamatute tellimine
· Lingid
  Meie väljaanded

  Meie E-kogumikud


Copyright 2002@Sky Laser Advertising Group